logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

  • Ingen giltig användare vald.

Ung i Vaxholm

Att vara ungdom handlar i mångt och mycket att bryta sig loss från barndomen och börja träda in i vuxenlivet. Det är en ibland omvälvande tid, men också en väldigt spännande och utvecklande period.

 

En viktig arena för ungdomar under denna tid är att ha en trygg plats att umgås på, där närvarande vuxna finns för att stötta och fånga upp problem eller osäkerhet som kan uppstå men som samtidigt ger ungdomarna möjlighet att testa sina egna vingar och problemlösningsförmåga.

Fritidsverksamheten är en plats att mötas på, en ”fri” tid för ungdomarna utan krav och tvång och är en plats för nöje, vänskap, kärlek och vila. Denna frihet är en viktig pusselbit i ungdomars utveckling mot vuxenskapandet, som tids nog drabbar oss alla. Genom att träffa likasinnade, uppleva gemenskap, bli bekräftade, få ha roligt och pröva nya aktiviteter så utvecklas vår självkänsla.

Fritidsverksamheterna är kort sagt hälsofrämjande genom att bidra till att våra ungdomar utvecklar sin egen identitet och skapar betydelsefulla relationer, både till andra ungdomar men också till vuxna.


Har du några ungdomsrelaterade frågor, både som förälder, professionell eller är ungdom själv, hör gärna av dig till våra ungdomspedagoger via kommunens växel.

 

Vaxholms stad: 08-541 708 00


 

Sidan publicerades: 2019-01-17