logo

Kontakta oss

Besöksadress

Hamngatan 19

Bibliotekschef: Eva-Lena Granbacka

Telefon: 08 541 709 46

eva-lena.granbacka@vaxholm.se

Postadress: Vaxholms stadsbibliotek

185 83 Vaxholm

Telefon

08-541 709 45

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Böcker och andra medier

 

Biblioteket erbjuder böcker och medier, tidningar och tidskrifter inom olika områden och i olika format. Vi har gott om ljudböcker för dig som hellre vill lyssna. Med ditt bibliotekskort kan du låna e-böcker eller lyssna på e-ljudböcker och musik. För barnen finns det film på DVD och sagor och musik på CD att låna.

Välkommen in och botanisera bland hyllorna på biblioteket. Du kan också gå in i vår bibliotekskatalog på webben. Be oss gärna om hjälp om du inte hittar vad du söker efter. Är du student kan vi hjälpa till med en del kurslitteratur.

​Tidningar och tidskrifter

På Vaxholms stadsbibliotek finns närmare 100 tidningar och tidskrifter. Alla tidskrifter, utom det senaste numret, är till utlån. Dagstidningarna Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Norrtelje tidning sparas i 14 dagar och är inte till hemlån.


Dagstidningar på nätet

De flesta svenska dags- och landsortstidningar finns som webbtidning på nätet. Där kan man läsa valda delar av papperstidningen. På Kungliga bibliotekets hemsida kan du hitta en sammanställning över Svenska webbtidningar.

Även många utländska tidningar finns som webbtidningar. På Online newspaper directory for the world hittar du länkar till tidningar i hela världen.


Vaxholmslitteratur

Vaxholmssamlingen

I bibliotekets Vaxholmssamling finns litteratur om staden med omgivningar.

Biblioteket har Vaxholms Tidning från 1927 till 1963 samt en klippsamling om Vaxholm 1983-2012

 

Sidan publicerades: 2019-06-14