logo

Kontakta oss

Besöksadress

Hamngatan 19

Bibliotekschef: Eva-Lena Granbacka

Telefon: 08 541 709 46

eva-lena.granbacka@vaxholm.se

Postadress: Vaxholms stadsbibliotek

185 83 Vaxholm

Telefon

08-541 709 45

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Föräldrar och familj

Avdelningen för barn och unga har något för alla! Här kan du läsa tidningar, lägga pussel, spela dator och såklart låna böcker.

Inspiration

Som vuxen spelar du en viktig roll för om ditt barn ska bli en läsande individ. Kom tillsammans med era barn och upptäck böckernas värld.  Vi hjälper gärna till att hitta det som passar just er och era barn.

Högläsning

​Debatten om högläsningens betydelse för barnens språkutveckling har väl inte undgått någon? Det berikar ordförrådet, ger barnet ett bra uttal och en känsla för hur språket låter. Men den främsta anledningen till att läsa högt tillsammans med sina barn är ändå att det är så roligt! Vi har massor med bra tips på böcker att läsa. Kom in till oss så visar vi! Välkomna!


Gåvoböcker

Biblioteket delar ut gåvoböcker till alla nyfödda barn och fyraåringar i kommunen. Detta sker i samarbete med BVC där man får ett kort som man sen kan lämna in på biblioteket för att få en bok.


Föräldragrupper

I samarbete med Öppna förskolan bjuder Vaxholms stadsbibliotek in föräldragrupper till ett besök på biblioteket. Under besöket får föräldrarna och barnen läsa roliga sagor och ramsor tillsammans med barnbibliotekarien Mari Suneson. Efter detta blir det en rundtur i biblioteket och avslutningsvis får föräldragruppen boktips samt möjlighet att skaffa bibliotekskort.


Barnböcker på andra språk

På biblioteket finns även böcker på andra språk. Vi har böcker för barn och unga på engelska, tyska, franska, spanska, polska, ryska, arabiska, nypersiska och somaliska. Om du söker böcker på nåt annat språk kan du fråga oss på biblioteket.

 

Böcker till föräldrar

Det finns mycket böcker som riktar sig speciellt till dig som är förälder. Böckerna hittar du på bibliotekets vuxenavdelnings olika faktahyllor och bland tidskrifterna finns bland annat Vi föräldrar.


 

Sidan publicerades: 2019-11-04