logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27
185 37
Vaxholm

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Parkering

I Vaxholms stad är det Tekniska enheten som ansvarar för parkering på kommunala gator, vägar och allmänna platser, så kallad gatumark.

När du ska parkera kan du välja att parkera på gatumark eller tomtmark.

 

När du parkerar på gatumark parkerar du oftast längs kommunens gator.

 

När du parkerar på tomtmark parkerar du till exempel på fastighetsägares mark, vilket kräver dennes tillstånd, eller någon form av parkeringsanläggning.

Frågor om parkering

För alla typer av frågor gällande parkering i Vaxholm stad är du välkommen att vända dig till kommunens entreprenör Estate´s kundtjänst.


Estate´s kundtjänst:

Vardagar 08.00 - 17.00

Telefon: 08-588 018 00

E-post: info.parkering@estate.se


Parkeringskartan

På parkeringskarta kan du läsa information om var det är tillåtet att parkera och hur länge via  Parkeringskartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under Relaterad information.


Det finns även en sommarkarta för Sommarparkeringen 2020PDF under Relaterad information.


Betalningsalternativ

I Vaxholms stad går det att betala i p-automat eller med någon av de betaltjänster som staden har kontrakterade. Läs mer under fliken Betalningsalternativ - Hur fungerar det?


Parkeringsregler

Parkering regleras i LtF, Lokal trafikförordning, som publiceras i Svensk trafikföreskriftssamling hos Transportstyrelsen.

Du får parkera enligt allmänna regler i trafikförordningen och enligt vägmärkena.

  • Inom ett område som omfattas av detaljplan, får du parkera och stanna på gator och allmänna parkeringsplatser, förutsatt att det inte finns vägmärken som visar något annat.
  • Utanför ett område som omfattas av detaljplan och där marken ägs av det allmänna, får du bara parkera i anslutning till en väg och längsta parkeringstid är 24 timmar.

I övrigt när det gäller parkering och avgifter gäller skyltar och anvisningar på respektive plats.

 

Sidan publicerades: 2020-06-30