logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Ansvarig förvaltning

Ansvarig nämnd

Har du frågor om innehållet på den här sidan

E-tjänst ekonomiskt bistånd

Du som är aktuell inom ekonomiskt bistånd kan ansluta till vår E-tjänst/medborgartjänst.

I tjänsten kan du i realtid:

- Ansöka om ekonomiskt bistånd

- Se dina aktuella beslut och läsa dina beslutsmeddelanden

- Ta del av preliminär beräkning*

- Se dina tidigare samt kommande utbetalningar**

- Läsa vissa journalanteckningar

- Enkelt få fram aktuella kontaktuppgifter till din handläggare

- Ändra dina kontaktuppgifter


E-tjänst ekonomist biståndlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

*Observera att beräkning alltid är preliminär. Det är ditt beslut på ansökan som anger ifall försörjningsstöd har blivit beviljat samt med hur många kronor. ** Under utbetalning anges kommunens utbetalningsdatum. Det kan dröja upp till 3 bankdagar innan pengarna finns på det angivna kontot, beroende på vilken bank du har.


Om det är första gången du ansöker om ekonomiskt bistånd (eller om det var mer än 3 månader du sist fick ekonomist bistånd) loggar du in i e-tjänsten och gör en nyansökan. Om du redan är aktuell inom ekonomiskt bistånd gör du en återansökan. Om det finns en medsökande måste även denne godkänna ansökan innan den kan skickas in till kommunen.


För inloggning krävs Bank-ID och att både sökanden/medsökanden antingen är folkbokförda i kommunen eller har ett pågående ärende inom ekonomiskt bistånd hos Vaxholms stad.

 

För att snabbt kunna få information i ditt ärende vi e-tjänsten kan du meddela din handläggare att du vill registrera ditt mobilnummer eller e-mailadress hos oss. Då kommer du få ett sms eller e-post när någonting har hänt i ditt ärende.

 

Observera att om du är ansluten till e-tjänsten kommer dina beslut inte längre automatiskt skickas hem till dig, utan dessa förmedlas istället via e-tjänsten.


Instruktion för hur du använder tjänsten finns under Relaterad information. Du är också välkommen att kontakta växeln för frågor:

08 541 708 00

 

Sidan publicerades: 2019-10-24