logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Så söker du bostad

För att du ska få erbjudande om bostad måste du själv aktivera din köplats.

Du kan när som helst aktivera köplatsen genom e-tjänsten Aktivering av köplats i seniorbostadskönlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lägenhetstyp och vilket av seniorbostadshusen du önskar få erbjudande om anges i e-tjänsten. Du får endast erbjudande enligt dessa val.


Tänk på att hålla dina val uppdaterade så att du erbjuds den typ av lägenhet som du önskar för tillfället.

Erbjudande om bostad görs till den personen med längst kötid (registreringsdatum) i seniorbostadskön av de som aktiverat sin köplats.


Du som aktiverat din köplats och tackar nej, alternativt inte ger något svar, 3 gånger förlorar din kötid. Om du förlorar din kötid ställs du automatiskt längst bak i kön med ny registrerad köplats det datum som det tredje avböjandet/inget svar sker.

 

Hyreskontraktet börjar gälla senast en kalendermånad efter påskrivet kontraktsdatum. Detta behöver du tänka på vid en eventuell uppsägningstid eller om du har en bostad att sälja. Din kötid nollställs vid förmedling av en lägenhet.


Kreditupplysning görs på dig som tackat ja till ett lägenhetserbjudande för att kontrollera eventuella betalningsanmärkningar och betalningsförmåga. Om du som sökande har hyresskulder eller inte har god betalningsförmåga, kommer kontrakt inte att erbjudas. Med god betalningsförmåga menas att inkomsten ska vara tillräcklig för att klara den tilltänkta hyran. Som inkomst räknas förvärvsinkomst, försörjningsstöd, handikappersättning, pension och arbetslöshetskassa.

 

 

Sidan publicerades: 2020-07-27