logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27
185 37
Vaxholm

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Vaxholms stads coronarelaterade nyheter

 

Här hittar du samlat de coronarelaterade nyheter vi löpande publicerar på Vaxholms stads webbplats, i nyhetsflödet på startsidan.

Nyheter

 • 02 juli 2020
  Vi hjälps åt i Vaxholm - västar till företagare
  Runt om i stan skyltar vi sedan en tid för att inför turistsäsongen påminna invånare och besökare om allas vårt egna ansvar att hålla avstånd. Nu erbjuder vi även västar till företagare. Med västarna visar vi att vi samarbetar i Vaxholm för göra samhället tryggt. Även om det uppstår trängsel denna mycket speciella sommar.
 • 03 juni 2020
  Åtgärder för att stärka Vaxholms företag, uppdaterad 3/6
  De lokala företagen i Vaxholm drabbas hårt av effekterna av coronaviruset. Vaxholms stad har, liksom SRMH och Roslagsvatten vidtagit en rad åtgärder för att underlätta i det aktuella läget.
 • 14 maj 2020
  Skolbarn sjöng för Vaxholms seniorer
  I måndags, 11 maj, höll elever från Söderfjärdsskolan vårkonsert utanför Vaxholms äldreboenden. Seniorerna lyssnade på lagom avstånd från sina balkonger och tackade genom att bjuda på saft.
 • 04 maj 2020
  Tack för att ni hjälper!
  Vaxholms stad vill tacka alla privatpersoner, företag, föreningar och ideella organisationer som på olika sätt visat sitt stöd och hjälpt till under coronapandemin.
 • 04 maj 2020
  Tillfällig infektionsmottagning på Norrberget
  Genom ett samarbete mellan Vaxholms vårdcentral och Vaxholms stad har en infektionsnod, en tillfällig infektionsmottagning, öppnats på Norrberget för att ta emot patienter med symtom på covid-19 eller annan infektion.  
 • 28 april 2020
  Facebook-live om corona 29/4
  I morgon onsdag, klockan 13.00, sänder Vaxholms stad live på Facebook. Kommunalrådet Malin Forsbrand och kommunchef Marie Wiklund svarar på frågor om Vaxholm och corona. Mejla gärna in frågor i förväg till visanderlive@vaxholm.se.
 • 26 april 2020
  Vaxholms stad söker extra personal
  Söker du arbete eller känner du någon som vill arbeta extra? Vaxholms stad söker timvikarier för att stärka verksamheterna. Välkommen med din ansökan!
 • 24 april 2020
  Nya regler för servering av mat, SRMH gör tillsyn
  Med anledning av covid-19 pandemin gäller nya regler för verksamheter som serverar mat och dryck.
 • 24 april 2020
  Reducerad taxa för upplåtelse av allmän platsmark
  Den pågående pandemin medför stora svårigheter för näringslivet på lokal och nationell nivå. Med anledning av det har stödåtgärder för att underlätta för företag i Vaxholm tagits fram. Vid senaste mötet i kommunfumäktige beslutades om tillfällig reducering av taxan för upplåtelse av allmän platsmark.
 • 23 april 2020
  Det har aldrig varit enklare att rädda liv
  Är Covid på väg att vända? Nej, det är långt ifrån över. Hur lång tid det tar innan det är över beror på hur var och en av oss agerar. Det har aldrig varit så lätt för oss alla att rädda liv; det gör vi genom att hålla i, hålla ut och fortsätta följa rekommendationerna. Det var det tydliga budskapet vid en presskonferens där flera myndigheter medverkade under torsdagen.
 • 23 april 2020
  Populära matleveranser till riskgrupper
  I början av april började Vaxholms stad köra ut matleveranser till riskgrupper som inte har annan möjlighet att få hem varor. Tjänsten har blivit mycket uppskattad med många beställningar och positiv feedback från de som utnyttjar hjälpen.  
 • 17 april 2020
  Personalförstärkning i äldreomsorgen
  Vaxholms stad förstärker resurserna i äldreomsorgen. Tre personer har redan snabbutbildats och börjat arbeta som timvikarier på Vaxholms äldreboende. Flera kommer att rekryteras och utbildas under kommande veckor.
 • 15 april 2020
  Inga tillstånd till marknader
  Den 27 mars förbjöd regeringen folksamlingar med fler än 50 personer. Regeln gör att Vaxholms stad för närvarande inte kan ge tillstånd till användande av offentlig plats till exempel för marknader.
 • 15 april 2020
  Vaxholms stad levererar mat till riskgrupper (uppdaterad 15/4)
  Från och med måndag 6 april hjälper Vaxholms stad till med matleveranser till kommunens riskgrupper. Det går nu också att beställa vidare leverans till öar utan bilförbindelse.
 • 14 april 2020
  Skolbarn målade påskkort till Vaxholms äldre
  Lågstadieeleverna i Vaxö skola har målat påskkort till Vaxholms äldre för att muntra upp dem som inte får ta emot besök under påskhelgen. Korten har delats ut på äldreboenden och till seniorer med hemtjänst.
 • 08 april 2020
  Utökad barnomsorg för anställda inom hälso- och sjukvård
  På grund av covid-19-situationen kan vårdnadshavare som arbetar i hälso- och sjukvårdssektorn ansöka om temporärt utökad omsorg för barn i förskola och fritidshem.
 • 08 april 2020
  Extended childrens care for healthcare workers
  Due to the Covid-19 situation, parents whom are employed, or work on behalf of the regional healthcare area, can apply for extended care for children in preschool and after school care.
 • 07 april 2020
  Undvik onödiga resor i skärgården
  Under påsken förstärker Waxholmsbolaget turerna ut i skärgården, men samtidigt uppmanas alla att tänka efter om resan är nödvändig. Måste du inte resa – stanna hemma.
 • 07 april 2020
  Matleveranser till riskgrupper igång
  Måndag 6 april började Vaxholms stad köra ut matleveranser till riskgrupper som inte har annan möjlighet att få hem varor. Första dagen kördes varor ut till 19 vaxholmshushåll på Resarö, Vaxö, Skarpö och Rindö.
 • 05 april 2020
  Behöver du som är äldre hjälp?
  Du som är äldre och som behöver stöd eller hjälp i samband med coronakrisen eller annat. Ring till Vaxholms stad på 08-541 709 22. Telefontid: vardagar 8.30–16.00
 • 03 april 2020
  Vaxholms stad behöver dig!
  Vaxholms stad söker dig som kan hjälpa oss att stärka upp med extra resurser inom vård och omsorg och barnomsorg.
 • 03 april 2020
  Vaxholms stad levererar mat till riskgrupper
  Från och med måndag 6 april hjälper Vaxholms stad till med matleveranser till kommunens riskgrupper.
 • 02 april 2020
  Det är allas vårt ansvar att förhindra smittspridning
  Ta del av Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas vårt ansvar att förhindra spridning av Covid-19
 • 02 april 2020
  Åtgärder för att stärka Vaxholms företag, uppdaterad 2/4
  Vaxholms lokala företag drabbas hårt av effekterna av coronaviruset. Vaxholms stad har vidtagit en rad åtgärder för att underlätta i det aktuella läget. Nu kommer också underlättande åtgärder från SRMH och från Rolagsvatten.
 • 01 april 2020
  Att prata om coronavirus med personer med demenssjukdom
  Hur berättar man för dementa om coronapandemin och hur får man dem att tvätta händerna extra ofta? Här är några filmer med bra tips till dig som anhörigvårdare. Du kan också kontakta Vaxholms stads demenssamordnare eller anhörigkonsulent.
 • 31 mars 2020
  Elever på Vaxö skola hjälper till
  Vaxö skolas elever i årskurs 5 och 6 vill gärna hjälpa till i kampen mot coronaviruset. I måndags tillverkade de över 200 skyddsvisir till personalen på Vaxholms stads äldreboenden och i hemtjänsten.  
 • 31 mars 2020
  In other languages, on the coronavirus
  The risk of community transmission of the coronavirus in Sweden is currently very high, according to the Public Health Agency of Sweden (Folkhälsomyndigheten). Here you can find information in severel different languages.  
 • 30 mars 2020
  Åtgärder för att stärka Vaxholms företag
  Vaxholm är en företagstät kommun och många lokala företag drabbas nu av effekterna av coronaviruset. Vaxholms stad har därför vidtagit en rad åtgärden för att underlätta i det aktuella läget.
 • 30 mars 2020
  Vaxholms stad behöver dig!
  Vaxholms stad söker dig som kan hjälpa oss att stärka upp med extra resurser inom vård och omsorg och barnomsorg.
 • 28 mars 2020
  Förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer
  Från och med söndag 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Skolor, kollektivtrafik, privata evenemang och besök i affärer omfattas inte.
 • 27 mars 2020
  Öppna förskolan stänger inomhusverksamheten
  Med start fredag 27/3 kommer öppna förskolans verksamhet att förändras till följd av covid-19. Tills vidare stängs all inomhusverksamhet. Uteverksamheten på fredagar bedrivs som vanligt.
 • 26 mars 2020
  Våld är aldrig ok
  Nu när allt fler isolerar sig hemma har det kommit tecken på att våld i nära relationer ökar i Sverige. Om du lever i en relation där det förekommer våld eller hot om våld kan du få hjälp av socialtjänsten i Vaxholms stad.
 • 24 mars 2020
  Håll igång med fysisk aktivitet
  I spåren av Covid-19 har många Vaxholmsbor minskad social kontakt för att minska risken för smittspridning. Följden kan bli ohälsosamt stillasittande. Här är tips på aktiviteter med låg risk för smittspridning.
 • 24 mars 2020
  Anpassning av polisens verksamhet
  Med anledning av covid-19 och det rådande läget förändras polisverksamheten i LPO Täby, där Vaxholm ingår. Polisens områdeskontor kommer tillfälligt att hållas stängda till förmån för ökad närvaro i mer prioriterade miljöer.
 • 23 mars 2020
  Har du skyddsutrustning att avvara?
  I rådande situation har kommunala verksamheter begränsade möjligheter att få leveranser av skyddsutrustning till både äldreboenden och hemtjänst. Skyddsutrustning kan vara avgörande för att förhindra smittspridning och i en sådan situation går det åt mycket material.
 • 20 mars 2020
  Lokala initiativ för att hjälpa
  Många invånare vill hjälpa till med att stötta och underlätta för varandra såhär i tider av coronakris. Hämtmat från restauranger, särskilda öppettider för riskgrupper eller hjälp att handla mat. Här är några tips.
 • 20 mars 2020
  Läget i Vaxholms skolor och förskolor
  På uppmaning av regeringen planerar Vaxholms stads skolor och förskolor för en eventuell stängning om direktiv skulle komma.
 • 19 mars 2020
  Inställda kurser i samhällsorientering
  Kurserna i samhällsorientering för nyanlända i Stockholms län pausas från och med den 18 mars. Beslutet har tagits efter rekommendationerna från regeringen om att gå över till distansutbildning för bland annat vuxenutbildningen.
 • 18 mars 2020
  Vaxholms stads krisledningsnämnd värnar politiska möten
  Möten med Vaxholms stads krisledningsnämnd är sällsynta, men under onsdagen sammanträde nämnden. Det genomfördes i förberedande syfte med anledning av det rådande läget i samhället, där kommunen bedriver ett omfattande och samordnat arbete för att bidra till att begränsa coronavirusets spridning, säkerställa den kommunala verksamheten och öka tryggheten i samhället.
 • 18 mars 2020
  Information till företag som påverkas av coronaviruset
  Många företag drabbas hårt av de effekter som coronaviruset för med sig. Olika myndigheter har tagit fram lösningar för att försöka stötta de företag som drabbas.
 • 17 mars 2020
  Distansutbildning från gymnasieklass och uppåt; rekommendation från regeringen
  Regeringen rekommenderar alla skolor från och med gymnasiet och uppåt att ställa om undervisningen så att den kan genomföras på distans. Rekommendationen innefattar bland annat gymnasiet, vuxenutbildning, yrkeshögskola och vuxenutbildning. Det meddelade stadsminister Stefan Löfven vid en presskonferens under tisdagsmorgonen. Respektive skola har nu att informera berörda om hur de avser agera.
 • 12 mars 2020
  Coronaviruset, så agerar vi i Vaxholms stad (må 16/3)
  Regeringen tog onsdag 11 mars beslut om förbud mot allmänna sammankomster. Myndigheternas strategi är att begränsa smittspridning och inom Vaxholms stad har vi vidtagit en rad åtgärder för att bidra i arbetet med att minska smittspridningen.
 • 05 mars 2020
  Information om coronaviruset
  Vi kan alla bidra till att förhindra ryktesspridning och spekulationer genom att undvika att sprida obekräftad information. I tider av oro är det extra viktigt att vara källkritisk och inte dela osäker information.
 • 04 augusti 2020
  Inventering av gatubelysning
  När kvällarna blir allt mörkare är det viktigt att Vaxholms gatubelysning fungerar väl. Därför har kommunens sommarjobbare gjort en inventering av vad som behöver fixas inför vintern.
 • 30 juli 2020
  Hotande vattenbrist i norra Stockholm
  Det går åt ovanligt mycket dricksvatten i norra Storstockholm just nu. Det varma vädret i kombination med att många stannar kvar på hemmaplan har gjort vattenförbrukningen ovanligt hög för säsongen. Nu behöver vi alla hjälpas åt att spara vatten.
 • 22 juli 2020
  Sommarlovsaktivitet - Prova på rodd på Eriksö
  Nu har du chansen att prova på rodd på Eriksösjösportcentrum gratis.
 • 20 juli 2020
  Övergiven båt vid Pålsundet
  Statens fastighetsverk känner till den sjunkna båten och arbetar för att den ska avlägsnas så snart som möjligt.
 • 06 juli 2020
  Förslag till ny avfallsplan 2021 - 2030
  Det finns ett förslag till ny avfallsplan för Vaxholms stad. Den nya avfallsplanen kommer att ersätta den nuvarande avfallsplanen, som löper ut vid årets slut, och kommer att gälla för perioden 2021 – 2030.

Fler nyheter