logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Alla besök förbokas

Postadress:
Vaxholms stad
Bygglov- och GIS-enheten
185 83 Vaxholm


Skicka gärna e-post till oss. Vi läser och besvarar mejlen kontinuerligt.

Telefon

Aktuella telefontider finner du under rubriken Rådgivning i menyn.

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Rådgivning

Det uppstår ofta frågor när man planerar att bygga nytt eller göra förändringar i sitt boende. Hur tolkar jag detaljplanen? Vilka handlingar behöver jag skicka in med min ansökan? Vilka åtgärder kräver bygglov? Det är alla vanliga frågeställningar. Vi hjälper till!

Vi erbjuder enklare rådgivning kring bygglov, anmälan eller strandskyddsdispens. Vi hjälper till med att tolka vad som gäller, vad som krävs och kan förklara hur processen fungerar. 

Telefonrådgivningen kan vara inställd från och med vecka 13

Från och med vecka 13 kan telefonrådgivningen vara inställd på grund av hög arbetsbelastning. Om telefonrådgivningen är stängd kan telefonmeddelande lämnas till Bygglov- och GIS-enheten via Vaxholms stads telefonväxel. Telefonnummer är 08-541 708 00. Du kan även kontakta enheten via e-post. E-postadressen är bygglov@vaxholm.se. Försök vara så specifik som möjligt i din frågeställning för att vara säker på att få de svar du söker.


Telefonrådgivning

Telefonnummer till bygglovsrådgivningen är 08-541 709 70 och du når rådgivningen följande tider:


Telefontider

Måndag

09:30 - 11:30

Tisdag

09:30 - 11:30

Onsdag

13:00 - 15:00

Fredag*

09:30 - 11:30*Tillsvidare är telefonrådgivningen på fredagar inställd. Detta på grund av att vi prioriterar tid för handläggning vid hög arbetsbelastning.


Någon förhandsbedömning gällande om din åtgärd kommer att beviljas eller inte kan inte göras via rådgivningskontakt. Det är en granskning som görs först när en ansökan eller anmälan har skickats in.


Innan du tar kontakt med oss är det bra att ta reda på vilken fastighetsbeteckning din fastighet har. Du kan själv ta reda på vilken detaljplan som gäller för din fastighet genom att använda Vaxholmskartan som du hittar under Relaterad information.


Rådgivningsmöten

För närvarande finns det inga fasta tider att boka för ett rådgivningsmöte. Om du önskar att boka en tid för ett rådgivningsmöte på ca 30 minuter mejlar du till bygglov@vaxholm.se. Längre ner på sidan står vad som behövs från din sida för att kunna boka ett möte.


Rådgivningsmötena vänder sig till dig som ännu inte lämnat in en bygglovsansökan och som vill ha lite tips och råd om hur du ska gå tillväga. Exakt vad som behöver gås igenom anpassas efter dina idéer och projektets omfattning.


För att kunna boka en tid för möte mejlar du till bygglov@vaxholm.se och skickar med följande:

  • ange fastighetsbeteckning
  • presentera vilken/vilka åtgärder som önskas göras
  • en karta, skiss och förklaring över vad du vill göra
  • formulera några grundfrågor vad det är du skulle vilja ha hjälp med


Tänk på att ju mer du kan presentera innan mötet, ju mer kan vi ta fram information och förbereda svar. Skisser och idéer går bra att presentera utefter den förmåga du själv besitter. Du behöver alltså inte anlita någon för att rita i detta läge.


En karta över fastigheten behöver skickas med. På kartan ska du rita in vad det är du vill göra på fastigheten. På hemsidan finns Vaxholmskartanlänk till annan webbplats som du kan använda för att söka fram en kartbild över din fastighet som du sen kan spara ner eller skriva ut. Där hittar du också detaljplaner och antikvariska undersökningar. Titta gärna på det innan du bokar ett möte.


Rådgivningsmötena vänder sig till dig som ska bygga nytt bostads- eller fritidshus. Tiderna kan även bokas om du ska bygga till inom ett område, eller på en fastighet, som har bevarandevärde eller betydande kulturvärden.


Rådgivningen fokuserar på de regler och bestämmelser som gäller där du vill bygga samt övriga bygglovsfrågor som kan finnas. Om du redan har ett pågående ärende hos oss så ska du kontakta din handläggare och inte använda dig av dessa rådgivningsmöten.


Vissa ärenden kan lösas redan på telefon och du behöver kanske inget möte. Är du osäker på om ett möte eller telefon är bästa vägen för ditt projekt brukar det vara bäst att först kontakta telefonrådgivningen.


 

Sidan publicerades: 2020-03-20