logo

Kontakta oss

Besöksadress

Kommunhuset
Eriksövägen 27B

Telefon

08-541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Byta skola eller program

 

Här finner information om hur du ska gå till väga om du vill byta program eller gymnasieskola


Ibland kan behov av att byta gymnasieskola och/eller gymnasieprogram uppkomma.För att det ska vara möjligt att byta program eller gymnasieskola måste det först och främst finnas en plats ledig.

Om det inte finns några lediga platser kan du behöva vänta till nästa gymnasieval för att söka till ett specifikt program eller gymnasieskola. Om den situationen blir aktuell söker du med dina slutbetyg från årskurs 9, precis som vid ditt första gymnasieval.


Om du har påbörjat dina gymnasiestudier men vill byta program eller gymnasium så ska du i första hand kontakta studie- och yrkesvägledaren på din nuvarande skola. Tillsammans kan ni försöka ta reda på vilken utbildning som skulle kunna passa dina intressen och framtidsplaner bättre. När du har valt ett nytt gymnasieprogram eller en ny skola så kan din studie- och yrkesvägledare hjälpa dig att kontakta den som är ansvarig och ta reda på om det finns plats för dig.


Din studie- och yrkesvägledare kan även hjälpa dig att ta reda på om de kurser du hittills har läst motsvarar utbildningen på det nya programmet eller i den nya skolan. Om inte dina kurser blir tillgodoräknade så kan du behöva läsa extra kurser , eller till och med behöva gå om en termin eller en årskurs.
Om du ska flytta till en annan kommun och behöver byta gymnasieskola

 

Om du ska flytta till en annan kommun under dina gymnasiestudier så är den nya kommunen skyldig att erbjuda dig en plats på en gymnasieskola.

Kontakta med fördel studie- och yrkesvägledaren på din nuvarande skola samt aktuell skola i den nya kommunen.


 

Sidan publicerades: 2020-04-17